Palitligt Apotek # 1 Apotek i Sverige
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Kundvagn: SEK 0.00
Gratis frakt för beställningar över 200€

Behandling av för lågt testosteron: tabletter och tillskott på svenska apotek

Att ha lågt testosteron är vanligt hos många män som passerat medelåldern. Faktum är att var femte man över 60 år har problem med sina testosteronvärden. Detta påverkar i sin tur både vår fysiska och psykiska hälsa – ibland på väldigt allvarliga sätt. Även om nivån av det manliga hormonet ska minska när man passerar 30 år kan den alltså sjunka sjukligt fort. Då kan det krävas en testosteronbehandling för att öka testosteron och motverka de farliga symptom som uppstår vid en allvarlig brist på hormonet.

Så fungerar testosteronet i kroppen

Att ha ett normalvärde av testosteron är gynnsamt. Hormonet hjälper till att upprätthålla normal funktion i många olika organ i kroppen vilka bidrar till fysisk och mental hälsa. När nivåerna sjunker förändras också en del av personligheten, vilket kan vara tufft att leva med om skeendet inträffar alldeles för snabbt. Testosteronbrist kan bero på en tidigare sjukdom, men det kan likaledes vara tvärtom så att brister på hormonet ger upphov till sjukdomssymptom. 

Relaterad Artikel: Köp Kamagra Oral Jelly 100mg online receptfritt till lågt pris i Sverige

För lite testosteron gör att muskelmassan långsamt minskar och att andelen fett i kroppen istället ökar. Resultatet blir ofta övervikt och en ökad risk för vanliga folksjukdomar som högt blodtryck, förhöjt kolesterolvärde, övervikt och besläktade diabetessjukdomar. Konsekvenserna kan bli sådant som hjärtsjukdomar och seriösa tillstånd som stroke eller hjärtinfarkt. Med andra är det otroligt viktigt att testosteronnivåerna balanseras väl genom hela livet.

Vanliga symptom på lågt testosteron

Många personer vittnar om svårigheten med att definiera sina egna symptom när de lider av för lite testosteron. Ofta visar sig underskottet genom att man blir utmattad och orkeslös, att man får sömnproblem och samtidigt går upp i vikt. Kanske tappar man sexlusten och blir som följd av det nedstämd eller rent av aggressiv i sin vanmakt. I många fall känner man bara inte igen sig själv, helt enkelt, och därför är det problematiskt att härleda bekymren till bristen på det manliga könshormonet. Tillståndet förbättras inte av att konversationen kring manlig, psykisk ohälsa ofta är fylld av tabu och tystnad samtidigt som äldre män mer sällan söker hjälp för liknande tillstånd.

Så får du hjälp att öka testosteronnivåerna

Har du passerat medelåldern och är bekant med de beskrivna symptomen? Känner du att ditt allmäntillstånd snabbt försämras? Då ska du söka läkarhjälp på din lokala vårdcentral direkt. Eftersom riskerna är stora i samband med reducerade testosteronvärden är det bra att motta behandling så snart du känner dig redo. Efter en allmän läkarundersökning och ett blodprov kan du sedan få vidare remiss till en specialistläkare som kan behandla dig för att återställa nivåerna till normala värden. När du fått en diagnos är det lätt att få behandling och komma till rätta med problemen.

Kan du köpa testosterontabletter för behandling?

Som med många andra sjukdomar ska du börja med att överse din grundläggande hälsa. God sömn, bra mat och motion i vardagen hjälper dig kontrollera din potentiella övervikt. Skulle du efter en läkarundersökning och ett test för låga nivåer kräva medicinsk behandling finns det flera tillvägagångssätt. Vad är egentligen en testosteronbehandling? Det kan innebära att du behandlas antingen med en gel eller med sprutinjektion. 

Relaterad Artikel: Köp Cialis 20mg (Tadalafil) till bra pris receptfritt från svenskt nätapotek

Mängder med forskning har bedrivits på dessa typer av testosteronbehandlingar och faktum är att de är sånär riskfria med få patienter som uppvisar allvarliga biverkningar från dem. Gelen smörjer du utanpå kroppen dagligen och du får resultat efter knappt en månad. Väljer du att ta sprutan kan du få den portionerad var tredje månad och successivt ökar man till högre doser. Dessa behandlingar följs alltid upp av en doktor som kontrollerar dina värden och behandlingens inverkan på din helhetshälsa. För närvarande finns det nästan inga effektiva godkända testosterontabletter att köpa för påfyllning av hormonnivåerna.

Köpa testosterontillskott på apoteket i Sverige

Det är också fullt möjligt att köpa testosterontillskott på apotek utan någon remiss eller läkarbesök. Ofta fungerar de som helt vanliga multivitamintabletter vilka du konsumerar en eller ett par gånger dagligen. Dessa läkemedel ger effekt på 2–4 veckor och därför kommer du snabbt att veta om de fungerar bra för dig eller om du behöver en starkare behandlingsform. Det går att köpa testosteron i Sverige lagligt online om du inte skulle vilja gå till en butik och be om dessa typer av kosttillskott. Eftersom marknaden är bred rekommenderas du att göra lite efterforskningar kring olika fabrikat, bieffekter och innehållet i dem innan du börjar din självbehandling. De enda testosteronläkemedel som har bevisad effekt är de som innehåller aktiva ingredienser kombinerat med naturliga vitaminer och mineraler. Zink, D-vitamin, tiggarnöt, rosenrot är exempel på naturella innehåll vilka kan fylla på testonivån. Merparten av artificiella testoboosters är effektlösa och har ingen inverkan på sänkta hormonnivåer. Med rätt medicin och vård är dina testosteronnivåer snart återställda och du kommer att känna igen dig själv igen. När du har korrekt hormonbalans i kroppen kommer både livsaptiten och sexlusten förmodligen tillbaka igen!

Mitt konto