Palitligt Apotek # 1 Apotek i Sverige
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Kundvagn: SEK 0.00
Gratis frakt för beställningar över 200€

Hjälp mot för tidig utlösning hos män: naturliga metoder och mediciner

Många känslor kring sex och samlag uppstår redan under de första tillfällena som man interagerar med en annan person sexuellt. De tidiga åren av förvirring och nervositet kan sätta spår i sexlivet och ens emotionella stabilitet för resten av livet – på gott och ont. Om något inte känns bra under de första samlagen i livet, kan både erektionen och utlösningen bli svår att kontrollera. Kanske uppkommer permanenta bekymmer vilka sätter spår på psyket och därmed försvårar samlag vartenda gång du försöker. Att drabbas av erektionsproblem eller för tidig utlösning är inte ovanligt, och detta kan vara svårt att överkomma utan stöd. Både läkarböcker och olika uppslagsverk online sammanställer tips och hjälp mot för tidig utlösning. Vissa metoder kan du prova helt på egen hand.

Varför uppstår problem med för tidig utlösning?

De vanligaste orsakerna till att man återkommande får för tidig utlösning är oftast psykologiska och lättförklarade. Du kanske tycker att sexet är så skönt att du har svårt att hålla tillbaka. Ibland kan det bero på stressrelaterade faktorer, nedstämdhet eller oro över själva akten. Har du impotens eller besvär med ståndet kan detta också spegla sig i utlösningsproblem. Några sjukdomar och genetiska tillstånd kan likaså influera din förmåga att hålla tillbaka orgasmen. Prostatabesvär och nervsjukdomar är vanliga orsaker bakom snabb utlösning grundat i medicinska problem.

Bra övningar och hjälp mot för tidig utlösning

Innan du besöker en könsmottagning eller tar kontakt med en sexolog finns det funktionella metoder du kan praktisera för att försöka bota dina besvär. Ofta handlar dessa tillvägagångssätt om att vänja sig vid att vara sexuellt upphetsad och öva på att fördröja förlösningen steg för steg. De många olika träningsprogrammen eller övningarna har lite olika principer, men gemensamt för dem alla är att du själv onanerar eller får assistans av en partner tills du är nära att komma. Precis innan utlösningen stannar du och förhindrar alltså att du kommer. 

Relaterad Artikel: Köp Levitra 20mg (Vardenafil) till bra pris receptfritt på onlineapotek

Under tiden ska du försöka vara närvarande och känna efter vad som händer runt penisen men också emotionellt och psykologiskt. Följ instruktionerna i övningarna under några dagar eller en vecka och försök nå upp till tre minuter av sexuell upphetsning innan det känns som att orgasmen anländer. Det är viktigt att du befinner dig i en lugn miljö där du får vara ostörd under tiden du praktiserar. Gradvis byter du till andra scenarion där du onanerar med olja eller glidmedel vilket gör upplevelsen starkare. Blir onanin svår ska du dra ned tempot och onanera mer långsamt. Öva på att avvärja din utlösning regelbundet och sluta inte när du får resultat. Det är viktigt att du rutinmässigt kan fördröja utlösningen utan att bli överspänd.

Terapi och samtal som medel för prematur ejakulation

Har du provat de olika metoderna utan resultat kan du fortsätta till en läkare. Det kanske känns nervöst och skamligt att söka för ett könsrelaterat problematiskt syndrom, men att besöka en könsmottagning är vanligen lugnande när man väl bokat tid och infunnit sig. Även om du inte får läkemedel mot tidig utlösning kan en sexolog hjälpa dig hitta roten till ditt dilemma. I andra fall kan diverse varianter av terapi fungera, som samtalsterapi eller psykoterapi. Oavsett hur behandlingen ser ut får du vägledning och support med problemet om du vänder dig till könsmottagningen.

Finns det mediciner mot för tidig utlösning på marknaden?

Skulle varken övning, samtal eller terapi hjälpa kan orsakerna vara djupare än så. Risken är att utlösningsproblemen är genetiskt betingade eller rena sjukdomstillstånd. Vid dessa tillfällen kan du vara i behov av mediciner i olika former vilka kan hjälpa. I flera fall kan du bruka samma piller mot för tidig utlösning som används vid andra former av erektionsproblematik eftersom dessa stimulerande ämnen ofta gör dig mer uthållig. Olika potenshöjande medel gör att din penis snabbare blir styv vilket kan kännas avslappnande. När detta spänningsmoment försvinner kanske det blir enklare att njuta av sexet utan rädsla för förtidig orgasm.

Första läkemedlet mot för tidig utlösning godkänt

En annan nyckelåtgärd som faktiskt kan verka är farmaceutika vilka vanligtvis används mot depression. Ett exempel är dapoxetin (Priligy), som ursprungligen utvecklades som ett antidepressivt medel men godkändes för att behandla tidig utlösning. Det tillhör läkemedelskategorin som kallas selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI).

Anti-depressiva gör dig nämligen mer avslappnad och lugn. Genom att stänga av eller begränsa känslolivet känner du inte stress eller rädsla i sexuella situationer. Den begränsade känsligheten kan också vara en nackdel som ger svårigheter att bli upphetsad, men eftersom du vill minska tempot på hela förloppet kan detta faktiskt vara optimalt. De flesta verkningsbara mediciner vid dessa tillfällen är receptbelagda och du får dem utskrivna av en läkare. Hämta dem på apoteket eller beställ hem dem via nätet om du tycker det känns genant. Då dyker de upp i postlådan och du kan börja behandla dina svårigheter i hemmets lugna vrå.

Mitt konto