Palitligt Apotek # 1 Apotek i Sverige
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Kundvagn: SEK 0.00
Gratis frakt för beställningar över 200€

Öka testosteronet på naturlig väg med kosttillskott och träning för män

Det allmänna manliga hälsotillståndet är något som ofta sopas under mattan i den publika hälsodiskursen och kan kännas som något tabubelagt. Som kvinna kan det ofta kännas lättare att söka hjälp för sådant som humörsvängningar, nedstämdhet eller en allmän känsla av att något inte stämmer. För män är detta dock något udda och impopulärt. Vi pratar inte om varför mäns generella psykiska hälsa kan lida till följd av hormonell obalans, men det här är ett faktum som drabbar många. Allt som åren går sänks våra testosteronnivåer – vilket är helt naturligt. Det som är riskfyllt är dock när de sjunker alltför hastigt. En kvick sänkning av testosteronet leder inte bara till mentala utmaningar men även direkta fysiska faror. Har du passerat de trettio och känner att något inte är som det ska? Kanske är det helt enkelt så att din hormonnivå sjunkit för raskt, så hur kan man öka testosteron naturligt?

Symptomen på lågt testosteron

Du kan upptäcka om du har låga testosteronvärden på flera olika sätt. Först och främst kommer du att känna dig trött, apatisk och allmänt nedstämd. Detta kan i sin tur leda till stressrelaterade åkommor, frustration och att man tar upp fler destruktiva vanor. Kanske blir det enklare att ligga kvar i sängen istället för att dra sig ut till gymmet? En burgare fyller upp magen snabbare än en vällagad, nyttig middag. 

Relaterad Artikel: Köp Viagra 100mg (Sildenafil) från nätapotek utan recept i Sverige

Detta beteendet accelererar obalansen av hormonet och gör tillståndet ännu värre. En annan konsekvens av för låga testosteronnivåer är också att dina muskler omvandlas till fetma. Detta kommer att hända alla män förr eller senare, men då är det viktigt att man tar hand om sig. Fetma, särskilt runt buken och på överkroppen, kan resultera i hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och annat direkt livshotande. Tillsammans blir de psykologiska och fysiologiska symptomen direkt allvarliga och svåra att leva med. Du ska alltså ta testosteronnivån på allvar!

Öka testosteron naturligt genom maten du äter

Misstänker du att du har för låga värden av det manliga hormonet i kroppen kan du göra ett test hemma. Kan du konstatera att så är fallet finns det mängder med behandlingsformer du kan ta till för att komma till rätta med svårigheterna. Börja med det simpla. Se över dina kostvanor och gör sedan en actionplan. Det finns mat som höjer halterna av testosteron i kroppen, och mat som sänker den ytterligare. Dels ska du kontrollera ditt matintag och när på dygnet du tenderar att äta. Att helt enkelt minska antalet timmar som du stoppar i dig mat är ett överraskande verkningsfullt sätt att minska fetthalterna i kroppen. Försök inta alla måltider inom ett tidsspann på åtta timmar. Efter detta sorterar du bort hel- och halvfabrikat. Skippa snabbmaten och satsa på proteinrikt kött, fisk och ägg som grund i måltiderna. Komplettera med allt som är grönt, samt nyttiga fetter vilka du finner i oljor, nötter och avokado till exempel. Genom naturlig hälsokost lägger du grunden till hälsosamma testosteronnivåer.

Öka testosteron genom träning

Eftersom fetma är den stora boven i dramat gör du bäst i att övervaka dina fettnivåer. Ju mindre fettnivåer du har i kroppen, desto mer plats får du för testosteronet. Med andra ord är lågintensiv styrketräning eller helt vanlig vardagsmotion ett annat smart sätt att bekämpa testosteronfallet. När du fått in träningsrutinerna kommer denna livsstil att snart kännas mer lockande, och träningen gå bättre. Samtidigt kommer du sova bättre vilket i sin tur gör att du stressar ned. Det här är alltså fullkomligt win-win. Allt som krävs är den där första beslutsamheten att göra vad som är bra för dig för att få testosteron och träning i bra balans.

Bra naturliga testosteron tillskott för män

När du applicerat alla dessa tips på ditt liv kan du ta ytterligare ett steg för att snabbt åtgärda dina låga nivåer av testosteronhormonet. Det finns nämligen bra naturliga testosteron tillskott för män som gör jobbet lite enklare och samtidigt ger resultat på kort tid. Sök rätt på de tillskott som innehåller höga halter av de vanliga vitaminerna C och D, samt mineralerna Magnesium och Zink. Dessa ganska ordinära och osexiga komplementen kommer att göra storverk för den som lider brist på just detta. Även om man äter nyttigt är det svårt att få i sig tillräckligt mycket av dessa ämnen på daglig basis. Kosttillskott är därför att rekommendera för alla, även för de som känner sig balanserade. Vill du ha något mer kraftfullt? Marknaden av testoboosters är bred och snårig, och fylld med produkter som säger sig fungera för alla. Leta efter de märken som har aktiva ingredienser och inte för många extra tillsatser eller verkningslösa medel. Rätt kosttillskott är en genväg till att balansera ut din testobrist, men för varaktiga resultat ska du inte kompromissa bort de föreslagna livsstilsändringarna. Är problemet mer allvarligt kan du behöva du farmakologisk medicin istället för kostsupplement.

Mitt konto